Beneficiile Dieta Keto

Beneficiile Dieta Keto

Dieta keto se referă la o dietă ketogenă, care este o dietă bogată în grăsimi, proteină adecvată, cu conținut scăzut de glucide. Scopul este de a obține mai multe calorii din proteine ​​și grăsimi decât din carbohidrați. Acționează prin epuizarea corpului din depozitul său de zahăr, astfel încât va începe să descompună proteine ​​și grăsimi pentru energie, provocând cetoză (și pierdere în greutate).

Nu uitați că aveți nevoie de suplimente în timpul dietei keto. Cel mai bun supliment este keto guru. Citiți Keto Guru Păreri Reale România dacă sunteți în căutarea de recenzii pentru acest keto guru.

Beneficiile Dieta Keto

Beneficiile dieta Keto

Citiți mai departe pentru a afla beneficiile dieta keto.

 

1. Ajută La Pierderea În Greutate

Este nevoie de mai multă muncă pentru a transforma grăsimea în energie decât este nevoie pentru a transforma carbohidrații în energie. Din această cauză, o dietă ketogenă poate ajuta la accelerarea pierderii în greutate. Și, din moment ce dieta are un conținut ridicat de proteine, nu vă lasă înfometați ca și alte diete. Într-o meta-analiză a 13 diferite studii randomizate controlate, 5 rezultate au relevat pierderi semnificative în greutate dintr-o dietă ketogenă.

 

2. Reduce acneea

Există o serie de cauze diferite ale acneei, iar una poate fi legată de dietă și de zahărul din sânge. Mâncând o dietă bogată în carbohidrați prelucrați și rafinați poate modifica bacteriile intestinale și poate provoca fluctuații mai dramatice ale zahărului din sânge, ambele putând avea o influență asupra sănătății pielii. Prin urmare, prin scăderea aportului de carbohidrați, nu este o surpriză faptul că o dietă ketogenă ar putea reduce unele cazuri de acnee.

 

3. Poate ajuta la reducerea riscului de cancer

Dieta ketogenă a fost recent investigată foarte mult pentru modul în care poate ajuta la prevenirea sau chiar la tratarea anumitor tipuri de cancer. Un studiu a descoperit că dieta ketogenă poate fi un tratament complementar adecvat chimioterapiei și radiațiilor la persoanele cu cancer. Acest lucru se datorează faptului că ar provoca mai mult stres oxidativ în celulele canceroase decât în ​​celulele normale.

Alte teorii sugerează că, deoarece dieta ketogenă reduce nivelul glicemiei ridicat, ar putea reduce complicațiile insulinei, care pot fi asociate cu unele tipuri de cancer.

 

 1. Îmbunătățește sănătatea inimii

Atunci când dieta ketogenă este urmată într-o manieră sănătoasă (care consideră avocado o grăsime sănătoasă în loc de șorici), există câteva dovezi că dieta poate îmbunătăți sănătatea inimii prin reducerea colesterolului. Un studiu a constatat că nivelul de colesterol HDL („bun”) a crescut semnificativ la cei care urmează dieta keto. Colesterolul LDL („rău”) a scăzut semnificativ.

 

 1. Poate proteja funcționarea creierului

Sunt necesare mai multe cercetări în dieta keto și în creier. Unele studii sugerează că dieta keto oferă beneficii neuroprotectoare. Acestea pot ajuta la tratarea sau prevenirea unor afecțiuni precum Parkinson, Alzheimer și chiar unele tulburări ale somnului. Un studiu a descoperit chiar că copiii care au urmat o dietă ketogenă aveau vigilență îmbunătățită și funcționare cognitivă.

 

 1. Reduce potențial convulsiile

Se crede că combinația de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați modifică modul în care organismul folosește energia, rezultând în cetoză. Cetoza este un nivel ridicat de corpuri cetonice în sânge.

Cetoza poate duce la reducerea convulsiilor la persoanele cu epilepsie. Juriul este încă în detaliu cu privire la cât de eficient este acest lucru, deși pare să fie cel mai eficient la copiii care au convulsii focale.

 

 1. Îmbunătățește sănătatea la femeile cu PCOS

Sindromul ovarian polichistic (PCOS) este o afecțiune endocrină care determină ovare mari cu chisturi. O dietă bogată în carbohidrați îi poate afecta negativ pe cei cu PCOS.

Nu există multe studii clinice privind dieta ketogenă și PCOS. Un studiu pilot care a implicat 5 femei pe o perioadă de 24 de săptămâni a constatat că dieta ketogenă:

  • pierdere în greutate crescută
  • echilibrul hormonal ajutat
  • raporturi îmbunătățite ale hormonului luteinizant (LH) / hormonului stimulator al foliculilor (FSH)
  • insulină de post îmbunătățită

Citiți  keto guru articolul pentru a înțelege cum vă pot ajuta să obțineți cele mai bune rezultate ale dietei keto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *