Ce este Dieta Keto and Ketosis Simplificată?

Ce este Dieta Keto

Ce este Dieta Keto?

Ce este Dieta Keto? Dieta Keto este cunoscută și sub denumirea de dieta ketogenica. O dieta keto este pur și simplu o dietă, care face ca organismul tău să se bazeze pe ceea ce se numesc cetone în loc de zahăr din carbohidrați, cum ar fi pastele, cerealele sau alimentele zaharoase. Cetonele sunt un tip de acid format atunci când corpul tău începe să ardă grăsimi depozitate sau dietetice pentru combustibil în loc de glucide. Sunt de fapt un combustibil foarte eficient pentru corpul tău. Cea mai abundentă și mai benefică cetonă se numește beta-hidroxibutirat sau BHB.

La o dietă tipică americană, corpul tău transformă constant zahărul din carbohidrați în energie. Cu toate acestea, atunci când treceți la o dietă bogată în grăsimi și vă limitați carbohidrații neti, corpul dvs. începe să producă cetone pentru energie. Drept urmare, la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, corpul tău începe automat să ardă grăsime.

Într-o dietă keto, obiectivul este să-ți schimbi corpul de la arderea combustibilului zahăr în combustibil gras.

Dieta Keto

Aveți nevoie cu adevărat de carbohidrați?

Dicționarul definește carbohidrații drept „substanțe precum zahărul sau amidonul care oferă organismului energie.”

Carbohidrații simpli, făcuți din făină rafinată și zahăr adăugat se transformă rapid în zahăr din sânge (glucoză) atunci când le mâncați. Carbohidrații complecși, precum cerealele și fasolea, se transformă mai lent. Indiferent, toți carbohidrații se transformă în zahăr din organism – iar atunci când aportul net de carbohidrați este mare, veți câștiga în greutate.

Toată viața ți s-a spus că ai nevoie de carbohidrați pentru energie sau că creierul tău poate rula doar pe glucoză obținută din carbohidrați, un tip de zahăr. Acestea sunt mituri, după cum demonstrează nenumăratele persoane sănătoase și fericite pe dietele cu conținut scăzut de zahăr sau cu conținut redus de carbohidrați. În schimb, vă puteți conduce corpul pe alte surse de combustibil, cum ar fi acizii grași și cetone produse prin arderea grăsimilor. În timp ce corpul tău are nevoie de o cantitate foarte mică de glucoză (zahăr) pentru a funcționa, acesta are capacitatea de a produce toată glucoza de care are nevoie intern din grăsimi sau proteine, nu carbohidrați.

Carburile de care ai nevoie sunt legume, dar numai pentru vitaminele, mineralele, antioxidanții și fibrele pe care le furnizează. În caz contrar, corpul tău nu necesită carbohidrați pentru o sănătate bună. De fapt, contrariul este adevărat. Carbohidrații, în special carbohidrații rafinați, îți epuizează nutrienții și îți afectează negativ sănătatea. De asemenea, carbohidrații se transformă în grăsimi din corpul dvs. și împiedică arderea grăsimilor. (De aceea, nu ai reușit să slăbești la o dietă bogată în carbohidrați.)

Ce este Dieta Keto

Ketosis (cetoză) Simplificată

Ketosis (cetoză) este starea în care se află corpul tău când transformă grăsimea în energie. Când o dietă este denumită „ketogenic”, utilizează doar o combinație particulară de alimente care îți plasează corpul în cetoză (ketosis) folosind un proces numit ketogeneză.

Scopul dietei ketogene este să-ți faci corpul în cetoză și să-l păstrezi acolo. Când ești în cetoză, corpul tău creează un combustibil mai bun pentru sine și pentru creierul tău.

După cum puteți ghici, alimentele care vă aruncă din cetoză sunt carbohidrații excesivi și zahăr și proteine ​​ridicate. La fel și mâncarea frecventă.

Obținerea corpului în ketoză este ca și cum ai trece un schimbător de la utilizarea energiei din carbohidrați la consumul de energie din grăsimi. Rezultatul este că începi să arzi automat grăsimea pe măsură ce îți treci ziua.

Când țineți cont de faptul că alimentele sunt destinate să asigure hrănirea nu numai calorii, există două principii care stau la baza unei diete ketogenice sănătoase:

Mâncați alimente cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut ridicat de grăsimi, care vă determină să vă folosiți propriile rezerve de grăsimi atunci când sunteți în cetoză.
Mâncați alimente care furnizează toți nutrienții pe care organismul dvs. îi cere sănătății.

Aveți nevoie de un supliment pentru a sprijini procesul de dietă keto. Corpul tău poate fi epuizat datorită dietei keto. Keto guru cu dieta keto vă poate ajuta să rămâneți sănătos și mai puternic și în cele din urmă puteți pierde în greutate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *