Istoria Dieta Keto

Istoria Dieta Keto

Introducere despre Dieta ketogenă

Dieta ketogenă (keto) este o dietă specială concepută pentru a ajuta copiii cu epilepsie care nu răspunde în mod adecvat la medicamentele anti-epileptice de rutină. O dietă ketogenă tipică este alcătuită din următoarele:

    • O proporție mare de grăsimi
    • Niveluri adecvate de proteine
    • O proporție scăzută de carbohidrați

Această dietă este denumită ketogenă, deoarece imită efectele postului, ceea ce determină organismul să producă cetone. În timpul înfometării, organismul este forțat să ardă grăsimile decât în ​​carbohidrați. Într-o dietă ketogenă, principala sursă de energie este grăsimea, iar atunci când aceasta este combinată cu un aport redus de carbohidrați, organismul produce cetone.

Atunci când o persoană urmează o dietă regulată, alimentele sunt transformate în glucoză, care este apoi transportată în jurul corpului și folosită de diverse celule ca sursă de energie. Creierul se bazează de obicei pe glucoză ca sursă de energie, dar atunci când sunt disponibili prea puțini carbohidrați, ficatul procesează grăsimile pentru a oferi creierului energie sub formă de acizi grași și corpuri cetonice. Un nivel crescut de sânge al corpurilor cetonice este denumit cetoză și mai multe studii au arătat că o dietă ketogenă este asociată cu reducerea convulsiei la copii cu epilepsie dificil de gestionat.

Dieta ketogenă conține cantități adecvate de proteine ​​pentru creșterea și repararea organismului. Caloriile totale din dieta sunt de asemenea suficiente pentru a menține o greutate sănătoasă pentru o anumită vârstă și înălțime.

În dieta clasică keto, raportul dintre grăsimi și carbohidrați și proteine ​​combinate este de 4: 1. Exemplele de alimente bogate în grăsimi consumate includ unt, smântână, untură, ulei de măsline și grăsimi de rață și exemple de alimente bogate în carbohidrați pentru a evita includ cereale, pâine, paste, zahăr, fructe de amidon.

Aflați de ce este important să aveți geto keto cu dieta keto. Citiți toate informațiile aici: Keto Guru România.

Istoria Dieta Keto

Istoria Dieta Keto

Dieta ketogenă a devenit populară ca terapie pentru epilepsie în anii 1920 și 30. A fost dezvoltat pentru a oferi o alternativă la postul non-mainstream, care a demonstrat succesul ca terapie cu epilepsie. Cu toate acestea, dieta a fost în cele din urmă abandonată în mare parte din cauza introducerii de noi terapii anticonvulsivante. Deși s-a arătat că majoritatea cazurilor de epilepsie ar putea fi controlate eficient folosind aceste medicamente, totuși nu au reușit să obțină controlul epileptic în aproximativ 20% până la 30% din epileptice. Pentru acești indivizi, și în special copiii cu epilepsie, dieta a fost reintrodusă ca tehnică de gestionare a afecțiunii.

Rolul postului în tratamentul bolii a fost cunoscut omenirii de mii de ani și a fost studiat în detaliu de către medicii antici greci și medicii antici din India. Un tratat timpuriu din Corpul Hipocratic, „Cu privire la boala sacră”, descrie modul în care modificările din dietă au jucat un rol în managementul epilepsiei. Același autor descrie și în „Epidemii” din colecție, modul în care un bărbat a fost vindecat de epilepsie atunci când s-a abținut complet de a consuma mâncare sau băutură.

Primul studiu științific modern privind postul ca leac pentru epilepsie a fost realizat în Franța, în 1911. La vremea respectivă, bromura de potasiu era folosită pentru a trata epileptica, dar acest agent a încetinit capacitățile mentale ale pacienților. În schimb, douăzeci de pacienți cu epilepsie au urmat un nivel scăzut -calorie, plan alimentar vegetarian care a fost combinat cu postul. Doi pacienți au prezentat îmbunătățiri semnificative, deși majoritatea nu au putut respecta restricțiile alimentare. Cu toate acestea, dieta sa îmbunătățit abilitățile mentale ale pacientului în comparație cu efectele administrării bromurii de potasiu.

Tot la începutul secolului XX, un american numit Bernarr Macfadden, a popularizat ideea postului ca mijloc de refacere a sănătății. Osteopatul său student, Hugh Conklin, a introdus postul ca metodă de tratament pentru controlul epilepsiei. Coklin a propus că convulsiile epileptice au fost cauzate de o toxină secretată în intestin și a sugerat că postul de 18 până la 25 de zile poate provoca disiparea toxinei. Pacienții săi epileptici au fost supuși unei „diete cu apă”, despre care a raportat că a vindecat 90% dintre copiii cu afecțiune și 50% din adulți. Analiza studiului efectuat ulterior a arătat că, de fapt, 20% dintre pacienții Coklin au devenit fără crize, în timp ce 50% au demonstrat o îmbunătățire. Terapia de post a fost adoptată curând ca parte a terapiei obișnuite pentru epilepsie și în 1916, dr. McMurray a raportat la New York Medical Journal că a tratat cu succes pacienții epileptici prin prescrierea unui post, urmată de o dietă fără amidon și zahăr încă din 1912.

În 1921, endocrinologul Rollin Woodyatt a menționat că trei compuși solubili în apă, acetonă, β-hidroxibutirat și acetoacetat (numiți împreună corpuri cetonice) au fost produși de ficat ca urmare a înfometării sau dacă au urmat o dietă bogată în grăsimi și sărace. în carbohidrați. Russel Wilder de la Clinica Mayo a numit-o „dieta ketogenă” și a folosit-o ca tratament pentru epilepsie, tot în 1921.

CONCLUZIE

Cercetările ulterioare din anii ’60 au arătat că mai multe cetone sunt produse de trigliceridele cu lanț mediu (MCT) pe unitatea de energie, deoarece sunt transportate rapid la ficat prin vena portalului hepatic, spre deosebire de sistemul limfatic. În 1971, Peter Huttenlocher a conceput o dietă ketogenă în care 60% din calorii proveneau din uleiul MCT, ceea ce a permis includerea mai multor proteine și carbohidrați în comparație cu dieta ketogenă inițială, ceea ce înseamnă că părinții ar putea pregăti mese mai plăcute copiilor cu epilepsie. Multe spitale au adoptat, de asemenea, dieta MCT în locul dietei ketogene originale, deși unii au folosit o combinație dintre cele două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *